Campus
Firma Campus specjalizuje się w produkcji rozwiązań funkcjonalnych dla przemysłu spożywczego. Głównymi rynkami docelowymi jest rynek mięsny, przetwórstwa mleka, produkcji rybnej oraz produktów wegetariańskich i wegańskich. W skład oferty wchodzą systemy enzymatyczne i enzymy funkcjonalne, mieszanki błonników , białka zwierzęce, preparaty funkcjonalne i solanki, a także wyselekcjonowane aromaty dla producentów wyrobów mięsnych, rybnych, piekarniczych, mleczarskich oraz gastronomii. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów, Firma Campus posiada również w swojej ofercie dodatki umożliwiające wyprodukowanie w pełni wegańskich lub wegetariańskich zamienników produktów mięsnych oraz mlecznych. Dodatki produkowane przez Firmę Campus nie zawierają alergenów, co umożliwia producentom zachowanie restrykcyjnych norm. Szeroka wiedza technologiczna, wiele lat doświadczenia, a także zrozumienie potrzeb klienta, zarówno na poziomie regionalnym, a także międzynarodowym, owocuje uniwersalnością w doborze ofert, co przekłada się na najwyższą jakość produktów. Najważniejsze parametry takie jak smak, konsystencja, barwa czy trwałość, są możliwe do osiągnięcia, dzięki zróżnicowanej gamie dodatków funkcjonalnych oraz smakowych. Chętnie dzielimy się swoją wiedzą oraz umiejętnościami, tworzymy najlepsze receptury dla produktów najwyższej jakości, aby zapewnić profesjonalną oraz kompletną pomoc.
Produkty
- W naszej ofercie mogą Państwo znaleźć:
- Produkty wegańskie oraz wegetariańskie VivaVeg
- Błonniki roślinne i ich mieszanki, stabilność produktów podczas i po obróbce termicznej oraz wysoką zdolność absorbcji wody
- Środki przedłużające trwałość wpisujące się w najnowsze trendy rynkowe
- Preparaty funkcjonalne, przeznaczone do nastrzyku lub masowania mięsa białego, czerwonego oraz ryb
- Wyselekcjonowane aromaty dla produktów parzonych, pieczonych oraz fermentowanych
- Rozwiązania enzymatyczne dla produkcji spożywczej